Lepo je biti FLEGMA
Piši nam Facebook

Lepo je videti cilj.

Vidim cilj je center, ki slepe spodbuja k telesni aktivnosti, jim pri tem pomaga in svetuje. Idejni vodja in ambasador centra je svetovno znani maneken Alen Kobilica, glavni podpornik pa naložbeno življenjsko zavarovanje Flegma.

Vidim cilj Vidim cilj

Vidim cilj

Zakaj ime Vidim cilj? Kaj je poslanstvo centra?

Ime Vidim cilj samozavestno izpodbija predsodek, usmerjen v slepe. Če slepi ne vidijo v konvencionalnem pomenu besede, še ne pomeni, da ne morejo videti in uresničevati svojih ciljev! Nasprotno. Center Vidim cilj spodbuja slepe, da so (bodisi rekreativno, bodisi profesionalno) telesno aktivni in se redno ukvarjajo s športom. Pri tem jim nudi strokovno pomoč pri načrtovanju in izpeljavi treningov, pri snovanju in uresničevanju zastavljenih ciljev ter pri udeležbi na tekmovanjih.

Kdo se lahko včlani v Vidim cilj?

Vidim cilj je namenjen slepim, ki se ukvarjajo s športom ali si tega šele želijo, potrebujejo pa spodbudo in pomoč. Ko postanejo člani, sprejmejo osebno zavezo, da bodo športno aktivni. Članstvo v centru je brezplačno, posamezne aktivnosti pa so subvencionirane in članom na voljo po bistveno ugodnejši ceni od tržne. Center ni profitabilno naravnan, vendar v duhu odgovornega poslovanja skrbi za kritje stroškov.

Kaj pa ostali, ki bi želeli podpreti delovanje centra?

Vsakdo je vabljen in dobrodošel kot podpornik centra Vidim cilj. Pri tem za podpornika ne veljajo le pokrovitelji, ki prispevajo finančna ali materialna sredstva, temveč vsak posameznik, ki verjame v center in podpira njegove dejavnosti. Podporniki lahko naredijo veliko razliko že s širjenjem vesti in idej centra.

Katere bodo osnovne dejavnosti centra?

Redna mesečna srečanja članov so namenjena druženju, deljenju izkušenj s treningov, predlogov in nasvetov. Center vejame, da „več glav več ciljev vidi“, zato daje velik poudarek na skupno načrtovanje treningov in priprav na tekmovanje. Center nudi organizirane aktivnosti plavanja in smučanja, v prihodnje pa bo pokrival tudi ostale športe, denimo tek in kolesarjenje.

Kdo je Alen Kobilica?

Življenje Alena, najprepoznavnejšega Slovenca v visoki modi, zaznamujejo ekstremi. Ekstremni dosežki, ekstremni uspehi in ekstremne preizkušnje.

Diplomiral je na Fakulteti za šport v Ljubljani, postal učitelj plavanja in dobil dovoljenje za profesionalnega reševalca iz vode v Sloveniji in ZDA. Ljubezen do športa je kazal tudi kot učitelj in trener smučanja, zagret nogometaš, odbojkaš in ljubitelj smučanja na vodi.

Alen je kot eden izmed najuspešnejših slovenskih manekenov sodeloval z nekaj najvidnejšimi svetovnimi oblikovalci in znamkami v visoki modi, kot so Giorgio Armani, Gianfranco Ferre, Bulova, Davidoff, Zegna in ostali.

Ko je svetovno priznani maneken in lastnik modne agencije čez noč ostal brez vida, ni vstopil v svet teme. Nasprotno – našel je novo luč in se posvetil novim ciljem.

Podatki o centru Vidim Cilj

Center slepih športnikov Vidim cilj
Dunajska c. 78
1000 Ljubljana
TRR: SI56 2900 0005 0245 469

Kontakt: Alen.Kobilica@VidimCilj.si